Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Fenomenul bullyingului în școli a fost discutat la Oficiul teritorial de informare al Parlamentului Comrat

7 feb. 04:00   Societate
1787 0

Oficiul teritorial de informare al Parlamentului (OTIP) Comrat a organizat două sesiuni de informare cu genericul „Cum putem preveni bullyingul în școli?”.

Evenimentele au fost desfășurate în contextul Zilei internaționale pentru Nonviolență în Școală, comunică moldpres.md

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, sesiunile de informare au reunit aproximativ 40 de participanți – elevi ai clasei a VII-a a Gimnaziului din comuna Svetlîi, raionul Comrat și elevi ai clasei a X-a de la Liceul Teoretic „Grigore Vieru” din localitatea Chioselia-Rusă din UTA Găgăuzia.

Elevii au discutat despre cauzele apariției bullyingului, care sînt tipurile de acțiuni catalogate ca fiind bullying, precum și despre consecințele acestui fenomen asupra copiilor și adolescenților. De asemenea, elevii au fost informați despre inițiativele legislative, înaintate de deputații din Parlamentul Republicii Moldova, menite să combată fenomenul bullyingului în instituțiile de învățămînt din țară.

Ziua internațională pentru nonviolență în școli este o inițiativă mondială, neguvernamentală, independentă și voluntară a educației pentru nonviolență și pace, care se desfășoară în școlile din întreaga lume.

0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?