X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Expoziție la Biblioteca Națională: Lăcașuri sfinte în lumina anilor

9 iun. 2023,, 20:00   Societate
2696 0

Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM) propune publicului interesat Expoziția tematică cu genericul „Lăcașuri sfinte în lumina anilor: mănăstiri din Republica Moldova la ceas aniversar”.

Astăzi, pe teritoriul Republicii Moldova funcţionează 22 mănăstiri şi șase schituri pentru bărbaţi, 24 de mănăstiri şi două schituri de maici, o mănăstire de rit vechi.

Expoziția promovează documente din colecțiile BNRM ce reflectă istoria unor mănăstiri din Republica Moldova, familiarizînd publicul cu diversitatea tipologică a documentelor din colecțiile instituției și contribuind la promovarea interesului față de lectură, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

Expoziția cuprinde circa 80 de documente, sistematizate în 4 compartimente:

  • Mănăstirea Curchi – 250 de ani de la atestare;
  • Mănăstirea Condrița – 240 de ani;
  • Mănăstirea Pripiceni-Curchi – 120 de ani;
  • Mănăstirea Zloți – 80 de ani.

În vitrine, sînt expuse cîteva exemplare de cărți religioase (anii 1800 – 1862) din Mănăstirile Curchi și Condrița. Expoziția poate fi vizitată din data de 12 iunie pînă la 30 septembrie 2023.


Vă reamintim că mai multe informații despre mănăstirile din Republica Moldova puteți găsi pe site-ul moldovenii.md la rubrica "Biserica ortodoxă din Moldova".

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?