Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Eticheta produselor alimentare. La ce să atrageți atenția atunci cînd faceți cumpărături

4 iun. 2022,, 08:26   Societate
8171 0

Eticheta produsului alimentar are o importanță aparte pentru fiecare dintre noi, întrucît găsim în ea informația care ne ajută să facem o alegere atunci cînd mergem la cumpărături.

Entitatea responsabilă de informarea corectă a consumatorilor este operatorul sub a cărui denumire se comercializează produsul. Dacă operatorul nu are sediul în R. Moldova, responsabilitatea este asumată de importator.

Consumatorii, la rîndul lor, trebuie să examineze atent eticheta produselor de pe raft, pentru a face alegerea cea mai potrivită pentru sine și cei apropiați.

Iată cîteva din mențiunile care trebuie examinate cu mare precauție, potrivit expertului în labelling Diana Rotari:

- Lista ingredientelor. Selectează produsele care conțin cît mai puține ingrediente. De regulă, acestea sînt și cele mai sănătoase.


- Alergenii. Alergenii îi găsiți evidențiați în lista ingredientilor sau sînt menționați imediat după aceasta. Această informație este vitală pentru persoanele predispuse la alergii;

- Declarația nutrițională. Declarația nutrițională vă va oferi informații cu privire la valoarea energetică, conținutul de grăsimi, proteine, glucide, sare, fibre și, uneori, vitamine și minerale. Faptul că în lista de ingrediente lipsește zahărul, nu înseamnă că acesta va lipsi și în declarația nutrițională. Așadar, pentru cei care care duc un regim special, este important să monitorizeze aceste mențiuni.

- Data durabilității minimale. Verificați de fiecare dată dacă produsul nu este expirat, pentru a vă asigura că acesta și-a păstrat toate proprietățile specifice.

Evident, că nu sînt de neglijat și informațiile ce țin de originea produsului, modul de păstrare și utilizare. Ținînd cont de aceste aspecte veți reuși să procurați produsele de care aveți, cu adevărat, nevoie.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?