X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Eh, ucrainenii ăștia!

9 dec. 2022,, 10:29 (reactualizat 10 dec. 2022,, 03:00)   Societate
6657 0

Aproape jumătate dintre participanții la acțiunea de mediu privind adunarea gunoiului din pădurea din localitatea Codru, municipiul Chișinău, s-au dovedit a fi ucraineni.

Despre acest lucru a relatat Vladislav Sanduleac, unul dintre organizatorii acestei acțiuni, care, la inițiativa colectivului ecology.md, a organizat acțiunea în comun cu Fondul de Dezvoltare a Mediului ”Ecodava” și echipa Taborul Mamei Pămînt, transmite Noi.md .

El a menționat că proiectul de strîngere a gunoiului din parcurile din Chișinău a început foarte spontan. Evenimentul a fost anunțat pe Internet și toți cei care au văzut informația au putut veni și ajuta. Și în prima zi de adunare a gunoiului, făcînd cunoștință cu participanții, a aflat că aproape jumătate dintre cei prezenți erau ucraineni!

"Opriți-vă puțin la acest moment și reflectați, evaluați singuri această faptă. Iar în continuare citiți gîndurile mele. Să vedem dacă au coincis sau nu.

1. În primul rînd, aceștia sînt oameni care nu sînt obligați să adune gunoiul într-o țară străină, dar ei au venit și acum, împreună cu noi, moldovenii, îl adună.


2. Mulți dintre ei sînt departe de casă, cineva poate că este șocat de război. Acolo, în Ucraina, sub bombardamente au rămas rudele și prietenii lor. Iar aici, necătînd la toate, fac fapte bune.

3. Evenimentul nostru este cu autoasigurare. Fiecare își aduce saci, mănuși, dar și mîncare. Nu avem sponsori. Și iată ei își investesc și banii, și timpul în țara noastră.

Nu știu cum să le mulțumesc acestor oameni. Sper că puterea supremă îi va răsplăti pe deplin pentru bunătatea lor, pe care continuă să o ofere, necătînd la toate", a scris Vladislav Sanduleac pe pagina sa de socializare.

El a împărtășit și o altă istorie interesantă despre o faptă bună.

"Nu demult, un ucrainean, cunoscut de-al soției mele, care acum locuiește și lucrează temporar în Danemarca, ne-a trimis o sumă mică de bani pentru a putea cumpăra mîncare și a ne odihni bine după acest eveniment de colectare a gunoiului. Astfel, primul nostru sponsor, de asemenea, este un ucrainean. Eh, ucrainenii ăștia!", a subliniat Vladislav Sanduleac.

18
4
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?