X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Economii de zeci de milioane de lei, înregistrate de CNAM

22 feb. 19:30   Societate
1950 0

Negocierile purtate de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) privind reducerea prețurilor maxime la medicamentele și dispozitivele medicale compensate au generat anul trecut economii în fondurile de asigurare medicală obligatorie în sumă de peste 34 de milioane de lei, dintre care cea mai mare parte, cca 33 de milioane, la medicamente compensate.

Discuțiile purtate cu producătorii și furnizorii pe marginea medicamentelor și dispozitivelor incluse în anul 2023 în listă s-au soldat cu reduceri de prețuri în medie de cca 19% la medicamente și, respectiv, 24% la dispozitivele medicale, notează Noi.md.

În lista celor compensate figurează 64 de denumiri comerciale de medicamente și 57 de modele de dispozitive medicale la prețuri cu amănuntul plafonate (maxime în farmacie).

Și pacienții au cheltuit mai puțin pentru medicamentele și dispozitivele medicale parțial compensate care au preț plafonat. Volumul total al cheltuielilor în acest sens s-a redus cu aproximativ 17 milioane de lei pentru toate pozițiile de medicamente din listă.

Banii economisiți au fost direcționați spre extinderea listei cu noi poziții de medicamente și dispozitive medicale compensate din fondurile de asigurare medicală obligatorie.


1
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?