X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Eco-Plantația Viopark: Inima Verde a Cosmeticelor Viorica ©

11 iul. 13:01   Societate
5412 0

Într-o lume tot mai preocupată de sustenabilitate și produse ecologice, Viorica Cosmetic se remarcă prin proiectul său unic: Eco-Plantația Viopark.

Situată la aproximativ 60 km vest de Chișinău, în apropierea satului Varnița din raionul Anenii Noi, această plantație este mai mult decât o simplă sursă de materii prime pentru produsele cosmetice Viorica. Este o dovadă a angajamentului lor față de calitate și puritate.

Istoricul și Lansarea Proiectului

Viopark a fost lansat de holdingul Daac-Hermes și compania sa fiică, Viorica Cosmetic, în colaborare cu Sepp Holzer, un expert internațional în agricultura ecologică, recunoscut ca lider mondial în domeniul permaculturii. Acest parteneriat a avut drept scop crearea unui mediu propice pentru cultivarea plantelor eco-pure, utilizând principiile permaculturii cu scopul de a obține experiența necesară pentru construirea așezărilor ecologice, crearea de pepiniere de plante, precum și furnizarea de materii prime de calitate pentru compania Viorica Cosmetic.

Localizarea și Infrastructura

Plantația acoperă o suprafață de 130 de hectare, situată într-o regiune ecologică curată din Republica Moldova, aproape de râul Nistru. Pe teritoriul său se află mai multe lacuri mici conectate printr-un sistem de cascade, care contribuie la un microclimat unic, ideal pentru creșterea plantelor medicinale. Landșaftul special conceput, cu valuri de pământ și o varietate de copaci, ierburi și arbuști, creează cele mai favorabile condiții pentru dezvoltarea plantelor.

Principiile Permaculturii la Viopark

La Viopark, plantele nu sunt tratate chimic, iar pentru fertilizarea solului sunt utilizate doar substanțe de origine naturală. Această abordare permite atingerea unui rezultat unic – plantele dezvoltă un conținut ridicat de substanțe active și fito-chimice benefice, cum ar fi salvestroluri și adaptogeni. Adaptogenii sunt substanțe care pot crește rezistența nespecifică a organismului la o gamă largă de efecte dăunătoare, de natură fizică, chimică și biologică.

Puritatea ecologică și calitatea tuturor plantelor cultivate la Viopark sînt confirmate prin certificate europene ecologice.

Plantele Cultivate și Beneficiile Lor

Printre plantele cultivate pe plantația Viopark se numără: lavanda, calendula, salvia, oregano, sunătoarea, mușețelul și multe altele. Acestea sunt culese manual de echipa Viopark și Viorica Cosmetic, asigurînd, astfel, calitatea și puritatea ingredientelor utilizate în produsele lor. Condițiile de creștere aproape sălbatice și absența totală de chimicale permit dezvoltarea unor plante cu un conținut ridicat de substanțe active, esențiale pentru eficiența produselor cosmetice.

Contribuția Viopark la Produsele Viorica

Majoritatea materiilor prime, cum ar fi uleiurile vegetale, extractele de flori, plante și rădăcini utilizate în produsele Viorica, sunt obținute din culturi care cresc în Viopark. Acest fapt le permite să garanteze puritatea și eficiența ridicată a produselor lor. Propria lor eco-plantație le oferă control total asupra tuturor etapelor de creștere a plantelor, asigurând astfel calitatea superioară a ingredientelor.

Certificări și Recunoașteri

În anul 2020, Eco-Plantația Viopark a primit confirmarea oficială că procesul și condițiile de creștere a culturilor corespund prevederilor Legii Nr. 115 din 09-06-2005 cu privire la producția agroalimentară ecologică. Această certificare atestă angajamentul lor față de standardele ecologice și calitatea produselor.

În plus, puritatea ecologică și calitatea tuturor plantelor cultivate la Viopark sînt confirmate prin certificate ecologice europene.

Eco-Plantația Viopark reprezintă inima verde a produselor cosmetice Viorica, oferind ingrediente pure și eficiente, cultivate într-un mediu sustenabil și prietenos cu natura. Prin acest proiect, Viorica Cosmetic își demonstrează angajamentul față de calitate și inovație, oferind consumatorilor produse care nu doar îngrijesc pielea, dar și protejează mediul înconjurător.

10
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав