X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

După perchezițiile CNA, Nemerenco cere demisii: încetați să vă mai băgați în buzunarele cetățenilor

27 mai. 15:14   Societate
18339 1

Astăzi, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii au percheziționat birourile a doi angajați ai Spitalului Raional Orhei, în cadrul unui dosar de corupție. Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a avut o reacție fermă în urma acestor evenimente, anunță Noi.md

„Am transmis nenumărate mesaje anticorupție pentru lucrătorii sistemului medical. Mulți s-au făcut că nu le aud și și-au continuat 'munca asiduă' la creșterea veniturilor personale din contul durerii și problemelor oamenilor. Pentru ei vor fi aplicate soluții de șoc și mulțumim colegilor de la CNA, care în ultimul timp sînt foarte buni pe domeniul sănătate, ajutîndu-ne la consolidarea capacităților sistemului de sănătate și transformarea lui în unul integru,” a declarat Nemerenco.

Ea a subliniat că unii dintre cei implicați încă aspiră la funcții de conducere, în ciuda acuzațiilor de corupție. „Unii care au fost astăzi scuturați la SR Orhei, nu cedează visului de a ajunge iar în fotolii de director. Le-aș recomanda să-și dea demisia singuri, să ne ușureze munca,” a adăugat ea.

Nemerenco a reafirmat angajamentul ministerului față de politica de toleranță zero față de corupție.

„Dezideratul ministerului rămîne același pentru toți - Toleranță zero față de corupție. Vom investi în continuare în creșteri de salariu, indemnizații și alte politici monetare motivaționale, vom asigura cu echipamente moderne și îmbunătăți condițiile de infrastructură.”


Ministra a făcut un apel ferm către cei care sînt tentați să profite de pe urma pacienților să părăsească sistemul. „Unora din dvs le repet - încetați să vă mai băgați în buzunarele cetățenilor. Plecați din sistem dacă suferiți de cleptomanie. Nu distrugeți imaginea atîtor buni, minunați profesioniști care muncesc cu dăruire în sistem.”

Noi.md amintește, birourile a doi angajați ai IMSP Spitalul Raional Orhei au fost percheziționate astăzi de ofițerii CNA și procurori în cadrul unui dosar pornit pe fapte de corupție, anunță Noi.md

Șefa secției consultative și un medic narcolog sunt cercetați în cel puțin 15 episoade de corupție sistemică, manifestată prin pretinderea și primirea mijloacelor financiare ce nu li se cuvin pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

40
6
0
6
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав