X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Dragalin: "Unele persoane nu ar trebui să se regăsească în Procuratură"

4 iul. 2023,, 09:30   Societate
3563 1

La Procuratura Anticorupție (PA), există o listă de persoane, care nu ar trebui să se regăsească în instituție, întrucît au probleme de integritate și compromit sistemul, afirmă șefa instituției, Veronica Dragalin.

Ea a declarat la emisiunea „La 360 de grade” de la Radio Moldova că este nevoie de o reformă în acest domeniu și a dat de înțeles că vor fi elaborate măsuri mai drastice în acest sens.

„Sînt persoane care au gestionat dosare penale în așa mod încît să protejeze infractorii corupți din Republica Moldova, ei nu au ce căuta în această instituție. Eu nu pot risca să rog un procuror să plece, un procuror pe care eu îl consider corupt, așa că, deocamdată, eu am limitat aceste discuții.

Noi putem soluționa această problemă prin reformarea instituției, trebuie scoși în afara statelor toate persoanele și trebuie să treacă printr-un filtru la reangajare. Așa o reformare nu o pot face eu.

Trebuie să schimbăm legea și asta înseamnă Parlamentul. Eu sper foarte mult că o să reușim să avem așa o reformă. Dacă nu, deja am început a lua măsuri”, a spus Veronica Dragalin, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.


Șefa PA a mai declarat că jumătate din cei aproximativ 40 la sută dintre procurorii care și-au început activitatea după anul 2019, cînd a plecat Vladimir Plahotniuc din țară, au părăsit deja sistemul.

În prezent, și o bună parte din cele 60 de procente care au mai rămas, ar trebui să plece din PA, susține Veronica Dragalin.

3
1
0
2
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?