Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Două posturi noi de televiziune, sancționate de Consiliul Audiovizualului

25 ian. 16:26   Societate
2678 2

Fondatoarea posturilor One TV și Star TV, „SFC Media” SRL, a fost sancționată cu 10 000 de lei pentru neprezentarea înregistrărilor programelor difuzate. Decizia a fost luată în unanimitate de membri în cadrul primei ședințe a Consiliului Audiovizualului din acest an.

„Potrivit unei petiții depuse de Gabriel Călin, în lunile noiembrie și decembrie 2023, Star TV și One TV au difuzat mai multe filme fără ca acestea să fie însoțite de subtitre în limba de stat, după cum prevede art. 19 din Codul serviciilor media audiovizuale (CSMA). În vederea efectuării controlului, CA a solicitat furnizorului celor două servicii media să prezinte înregistrările video ale filmelor menționate în petiție, fapt ce nu s-a întîmplat pînă la adoptarea deciziei în ședință”, se arată într-un comunicat al Consiliului Audiovizualului, notează Noi.md

Conform art. 24 alin. (2) din CSMA, furnizorii au obligația să păstreze o copie a fiecărui program audiovizual inclus în serviciul media audiovizual cel puţin 30 de zile de la data difuzării acestuia.

4
1
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?