X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Două centre pentru pacienții care au suferit AVC vor activa în curînd la Bălți și la Comrat

30 ian. 21:00   Societate
2663 0

În această săptămînă, se desfășoară ultima rundă de instruiri privind managementul clinic al accidentului vascular cerebral (AVC) acut. La sesiuni, vor participa în total 153 de medici neurologi, anesteziologi-reanimatologi, neurochirurgi, medici de urgență, tehnicieni radiologi, medici interniști, asistente medicale din cadrul a 12 instituții medico-sanitare publice spitalicești.

Vor fi instruiți, totodată, medicii și asistenții medicali de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, notează Noi.md.

În perioada 29-30 ianuarie, atelierele se desfășoară la Institutul de Medicină Urgentă, iar pe 31 ianuarie și 1 februarie – la Spitalul Clinic (SC) Bălți.

Sesiunile sînt organizate de Ministerul Sănătății și Societatea Neurologilor din Republica Moldova, cu suportul Biroului de Cooperare al Elveției, fiind susținute de Vaidas Matijošaitis, șeful unității de AVC a spitalului Universității lituaniene de științe ale sănătății și Antanas Vaitkus, șeful centrului comprehensiv AVC la același spital universitar.

Începînd cu 15 ianuarie curent a fost inițiată activitatea a patru centre pentru pacienții care au suferit AVC. Acestea se află în cadrul Institutului de Medicină Urgentă, Institutului de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, Spitalului Clinic Municipal „Sfînta Treime” și Spitalului Raional Căușeni.


Începînd cu 1 februarie, va activa centrul primar de la Spitalul Clinic Bălți și cel de la Spitalul Raional Comrat.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?