X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Dosarul mașinilor de lux, pe masa magistraților

26 iun. 09:30   Societate
1797 0

Poliția de Frontieră anunță că a încheiat investigațiile în dosarul celor șapte mașini de lux introduse ilegal în R. Moldova pentru punerea în vînzare a pieselor, în valoare de circa 2.000.000 lei.

Autoritatea de frontieră a constat că patru automobile au fost furate din Marea Britanie, iar celelalte trei nu figurează în registrul traversărilor frontierei, notează Noi.md.

Automobilele au fost introduse ilegal din statele Uniunii Europene, dar și din Marea Britanie.

Polițiștii de frontieră în comun cu cu procurorii PCCOCS au stabilit că și alte mijloace de transport au fost introduse ilegal, prin aceeași metodă, urmînd să stabilească locul aflării acestor mașini.

Oamenii legii au identificat cele șapte mașini de lux în urma perchezițiilor efectuate la începutul lunii maiîn cinci localități, de unde au fost ridicate atît mașini funcționale, cît și spre dezasamblare și piese spre vînzare în valoare de circa 6.000.000 lei. De asemenea, la jumătatea lunii mai autoritățile anunțau anunță încă o captură de mașini dezasamblate și piese de contrabandă, de circa 14.000.000 lei.


Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) urmează să trimită dosarul în judecată. În dosar sînt patru învinuiți, cu vîrste cuprinse între 20 și 30 de ani, inclusiv organizatorul grupului infracțional (motivat de perspectiva unui cîștig rapid, deși infracțional), care între timp beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Menționăm, în privința unuia din ei Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis spre examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, un dosar penal anunțat public în iulie 2023 – contrabandă cu trei automobile furate din statele UE și importate din Lituania în Moldova, în valoare de peste 1.000.000 lei.

0
1
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?