Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Dosarul Glorinal: Directorul companiei și subalternii săi rămîn în arest preventiv

7 oct. 2020,, 09:41   Societate
3481 0

Principalul fondator și directorul companiei de construcții Glorinal, Vasile Chirică, va mai petrece 30 de zile în arest preventiv, fiind acuzat de abuz de serviciu.

Decizia este cu drept de atac la instanța ierarhic superioară. Magistrații de la Judecătoria Chișinău au admis și demersurile procurorilor privind plasarea în arest a cîtorva subalterni de-ai lui Chirică, transmite anticorupție.md.

Judecătorii de instrucție au admis prelungirea mandatelor de arestare cu încă 30 de zile pentru juristul, co-fondatorul și contabila șefă a companiei. În cazul altor patru învinuiți în dosarul Glorinal, instanța a dispus plasarea în arest la domiciliu sau sub control judiciar.

Avocații lui Chirică susțin că este vorba de un dosar fabricat de procurori la comanda unor persoane care urmăresc să-l deposedeze pe Chirică de afacere. Apărătorii consideră că, plasarea lui Chirică și a subalternilor săi în arest constituie un abuz și vor ataca mandatele de arestare la Curtea de Apel Chișinău.

Pe de altă parte, mai multe persoane care se declară părți vătămate în dosarul Glorinal au protestat în fața oficiului Ciocana al Judecătoriei Chișinău. Protestatarii spun că au achitat integral pentru imobilele procurate de la Glorinal, iar Chirică le-a plasat locuințele gaj la bancă în contul unui credit pe care nu l-a restituit. Acum ei riscă să rămînă fără apartamente, dacă banca va decide să-și recupereze datoriile.


Vasile Chirică și alții șapte foști subalterni ai săi au fost reținuți pe 7 septembrie, fiind învinuiți de abuz de serviciu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?