Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Dosarul anabolizantelor: Alte patru persoane au fost reținute de oamenii legii

28 apr. 2021,, 12:36   Societate
2165 0

Cercetările în dosarul penal cu implicarea transportului diplomatic arondat Ambasadei Moldovei la Moscova continuă.

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și cei ai Serviciului Vamal au reținut patru persoane bănuite de producerea și livrarea anabolizantelor, în seara zilei de marți, 27 aprilie.

Persoanele reținute sînt doi bărbați și două femei, cu vîrste cuprinse între 34 și 55 ani. Aceștia erau responsabili de producerea și livrarea anabolizantelor către diferite state ale Uniunii Europene, inclusiv în Federația Rusă. Menționăm, printre reținuți se regăsește și o persoană care a fost implicată în tentativa de contrabandă cu anabolizante prin folosirea transportului diplomatic la data de 5 decembrie 2020, la postul vamal Palanca.

Reținerile de aseară au urmat măsurilor speciale de investigație, acțiunilor de urmărire penală și perchezițiilor efectuate în autoturismele, la domiciliile bănuiților și apropiaților acestora, în cadrul cărora au fost depistate și ridicate anabolizante, similare celor depistate în mijlocul de transport diplomatic. Așa cum, potrivit legii, perchezițiile nu pot fi efectuate la ore nocturne, acestea continuă pe parcursul zilei de azi.

De asemenea, mijloacele de transport, folosite la comiterea faptelor de care sînt bănuiți cei patru, de model Skoda Superb și Toyota Land Cruiser au fost ridicate și puse sub sechestru, în vederea ulterioarei posibilități de confiscare.


Potrivit procurorilor PCCOCS, aceștia urmează să formuleze și să prezinte învinuirea față de cei patru și, în scopul asigurării eficienței investigațiilor, să depună demersurile privind solicitarea aplicării arestului preventiv.

Cei patru sînt bănuiți de pregătire și participare la infracțiunea de contrabandă, pentru care legea penală prevede amendă în mărime de pînă la 325.000 lei sau pedeapsa cu închisoare de la 3 la 8 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?