X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Dorin Recean: "Corupția este o amenințare securității noastre naționale"

27 feb. 22:20   Societate
1812 1

Viziunile privind politicile anticorupție, schimbările legislative din ultimii ani și necesitatea coordonării acțiunilor au fost cîteva din subiectele discutate la cea de-a doua ședință a Platformei Anticorupție, care s-a desfășurat la Ministerul Justiției.

Prim-ministrul Dorin Recean a accentuat că instituțiile responsabile de combaterea corupției trebuie să coopereze și să acționeze cît mai eficient, în beneficiul tuturor cetățenilor țării, scrie moldpres.

Șeful Guvernului a precizat că, în calea noastră de integrare europeană, combaterea corupției și asigurarea independenței și integrității sectorului justiției este o prioritate de bază.

„Corupția este o amenințare directă la adresa democrației și securității noastre naționale. Vedem asta și prin activitatea grupărilor corupte, care încearcă să oprească eforturile noastre de a reforma justiția și de a-i trage la răspundere pe cei care au furat țara. Sarcina noastră este să ne consolidăm eforturile, pentru ca legea să se aplice egal pentru toți”, a punctat premierul Dorin Recean.

Platforma Anticorupție este un organ consultativ în domeniul anticorupție și al celor conexe corupției, creat pe lîngă Ministerul Justiției. Aceasta a fost constituită pentru eficientizarea procesului de coordonare a politicilor în domeniu, implicarea activă a autorităților și instituțiilor în soluționarea problemelor, dar și pentru a facilita comunicarea și cooperarea interinstituțională.

3
2
1
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?