Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Dorin Recean cere demisia șefului Serviciului 112

29 noi. 2023,, 10:11   Societate
3009 0

Premierul Dorin Recean, cere demisia șefului Serviciului 112.

Solicitarea vine după ce în urma ninsorilor puternice din 26 noiembrie, două persoane au murit în mașină după ce au fost blocați în nămeți.

”Condoleanțe familiilor decedați în urma ninsorilor. Sttul trebuie să se asigură că poate să îi protejeze pe cetățeni, solicit demisia serviciului 112. El se ocupă doar de pasarea informației în loc să se asigure că problema este soluționată. El pur și simplu pasează informația. Domnule Efros toate protocoalele să fie revizuite, toate procesele să fie revizuite. Aveți 30 de zile pentru acest lucru”, a spus Recean în debutul ședinței de astăzi.

De menționat că Procuratura Generală a pornit un proces penal pe cazul celor două persoane găsite moarte într-o mașină blocată în nămeți, la Căușeni.

Potrivit procurorilor se investighează circumstanțele morții celor două victime, dar și de ce salvatorii nu au mai ajuns la ei, ca să-i scoată din nămeți.


„Pe faptul dat, organul de urmărire penală urmează să verifice cauza decesului precum și acțiunile sau inacțiunile persoanelor responsabile de gestionarea situației cauzate de condițiile meteorologice”, a comunicat reprezentanta PG.

Reamintim că un bărbat și o femeie de 64 și, respectiv, 63 de ani, au fost găsiți fără suflare pe 27 noiembrie, în mașina blocată printre nămeți, lîngă satul Coșcalia, raionul Căușeni. Cazul este investigat de poliție, iar Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a inițiat o anchetă pentru a stabili dacă tragedia este consecința nepasării celor care ar fi trebuit să intervină pentru salvarea oamenilor.

3
0
0
2
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?