X 
Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Doi șoferi intenționau să treacă frontiera cu acte falsificate

15 noi. 2022,, 10:15   Societate
1278 0

La trecerea frontierei de stat au fost identificați doi conaționali care s-au legitimat, în calitatea de șoferi, cu permise de conducere falsificate. Cazurile au fost consemnate în punctele de trecere a frontierei Sculeni și Tudora, ambele fiind pe direcția ieșire din Moldova.

Într-un caz este documentat un locuitor din raionul Fălești, care s-a prezentat în Sculeni la volanul unui Lexus. Printre documentele de călătorie, polițiștii de frontieră au supus verificării și permisul de conducere. Un act care ar fi fost emis de către autoritățile Federației Ruse. Din cercetările realizate în comun cu ofițerul FRONTEX a fost stabilit că permisul este falsificat. La cele depistate, persoana a declarat că l-ar fi obținut conform procedurilor legale în Rusia, după ce și-a pierdut documentul original.

Cel de-a doilea conațional cercetat este din raionul Slobozia. La linia de control s-a apropiat la volanul. A prezentat toate documentele necesare pentru mijlocul de transport, inclusiv și un permis de conducere ucrainean. La verificarea amănunțită a permisului, polițiștii de frontieră din Tudora au constatat că este contrafăcut. În declarații conaționalul a susținut că l-a perfectat pe căi legale și nu poate explica cele constatate.

În fapt, permisele au fost ridicate și urmează transmiterea acestora în laboratorul de expertiză judiciară al IGPF. În dependență de rezultate vor fi continuate cercetările şi luate măsurile ce se impun.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?