Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Dodon: "Occidentul distruge limba moldovenească și identitatea noastră"

16 mar. 2023,, 19:30   Societate
3863 0

Occidentul impune Moldovei valori străine, distrugînd limba moldovenească și identitatea cetățenilor săi.

Această opinie a fost exprimată de fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, menționînd că, în același timp, estul nu a încălcat niciodată valorile tradiționale ale cetățenilor Republicii Moldova.

În același timp, fostul șef al statului consideră că Uniunea Europeană nu are viitor, iar timpul va arăta acest lucru.

"Nu sînt împotriva Uniunii Europene. Cred că Uniunea Europeană nu are viitor și timpul va demonstra acest lucru. Și tot ce se întîmplă acum, din punct de vedere economic și din punct de vedere social, și acești migranți și așa mai departe, demonstrează că UE nu are viitor. Dar ce este important pentru mine? Pentru mine este importantă identitatea. Noi sîntem moldoveni! Pentru mine sînt importante valorile noastre, tradiționale, adică familiile normale, unde este mama, tata, copilul. Pentru mine este importantă religia noastră, Biserica Ortodoxă. Deci, spuneți-mi cine: Occidentul sau Estul îmi va garanta, ca cetățean al Moldovei, că aceste valori vor fi respectate. Occidentul? Nu! Ei insistă să promoveze Parade LGBT – de gay și lesbiene, ei distrug limba și identitatea moldovenească. Au început deja atacul asupra bisericii noastre. De aceea, din acest punct de vedere, desigur, Estul îmi este mai apropiat, pentru că atunci cînd eram prieteni cu Estul, nimeni nu a încălcat aceste valori", a spus Igor Dodon.

Vă reamintim că mai multe informații despre cultura moldovenească, limba moldovenească, tradiții și obiceiuri puteți găsi pe site-ul moldovenii.md în secțiunea Cultură.
55
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?