Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Disputa din jurul crucifixului de la MAI continuă

2 mar. 2020,, 12:48   Societate
2267 1

La 21 ianuarie 2020, prin Cancelaria Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, Ministerul Afacerilor Interne a contestat decizia Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității din 16 decembrie 2019 cu privire la crucifixul instalat de către Andrei Năstase.

În cererea sa, ministrul Pavel Voicu menționează că ”un crucifix nu este un simbol al opresiunii, ci al eliberării, al purificării, iar acest lucru reprezintă o valoare fundamentală pentru întreaga civilizație europeană, cunoscută prin ideile părinților fondatori ai creștin-democrației europene. Dintr-o perspectivă creștin-democrată, instituțiile statului servesc la apărarea valorilor fundamentale pentru societate: libertate, solidaritate și subsidiaritate. Acestea sînt valorile care stau în spatele unui crucifix instalat într-o instituție publică, și nu acuzațiile nefondate că reprezintă o instigare la discriminare pe criteriul de convingeri”, transmite Știri.md cu referire la telegraph.md.

Prin urmare, susține ministrul, faptul că crucifixul se află în sediul MAI, nu denotă că în fața lui s-ar săvîrși servicii religioase sau ar impune să i se aducă vreun semn de cinstire de către funcționari.

Pe de altă parte, Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității consideră neîntemeiată cererea MAI, iar din acest motiv solicită instanței de judecată să o declare inadmisibilă.

Potrivit materialelor din dosar, în proces au fost atrase și cele două Mitropolii ortodoxe din țară: Mitropolia Moldoveni și Mitropolia Basarabiei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?