Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Directorul "CFM" a explicat de ce circulația trenului Chișinău-Iași va fi suspendată

31 ian. 17:30   Societate
3823 0

Circulația feroviară pe ruta Chișinău – Iași va fi suspendată din cauza lipsei trenurilor modernizate în stare funcțională.

Informația a fost confirmată pentru NM de șeful Căii Ferata din Moldova (CFM) Oleg Tofilat.

„O defecțiune tehnică foarte neplăcută. Niciunul dintre trenurile modernizate nu este apt pentru a fi utilizat. Vom încerca să reparăm cel puțin unul dintre ele”, a declarat Tofilat.

Acesta a precizat că trenurile au fost modernizate în urmă cu mai bine de un deceniu. În total, CFM a modernizat cinci trenuri în perioada 2012-2013. Acestea erau afectate în mod regulat de defecțiuni tehnice.

În ultimul timp, în cadrul CFM existau două trenuri modernizate care circulau între Chișinău și Iași, ulterior însă a rămas doar unul. Tofilat nu a putut răspunde cînd va fi posibilă reluarea circulației, adăugînd că problema principală este de a restabili cel puțin unul dintre trenuri.


Anterior, CFM a anunțat că circulația trenului Chișinău – Iași (Socola) va fi suspendată începînd cu data de 5 februarie. Întreprinderea a invocat drept motiv „unele probleme tehnice”. Cursa pe această rută avea loc o dată pe zi, iar prețul unui biletul varia între 90 și 130 lei. Acum se va putea ajunge la Iași doar cu autobuzele. Costul unui bilet este de aproximativ 350-400 de lei.

7
6
2
6
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?