Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3718

Directorul Bibliotecii Naționale a aflat din presă că instituția ar putea rămîne fără o clădire

11 mar. 10:08   Societate
3778 0

Directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, spune că a aflat din presă despre proiectul de lege propus de PAS care prevede transmiterea, din proprietatea publică a statului în proprietatea Mitropoliei Basarabiei, a unei clădiri în care se află blocul doi al Bibliotecii Naționale a R. Moldova.

Aceasta s-a arătat uimită de această inițiativă, menționînd că biblioteca are nevoie de această clădire, anunță Noi.md cu referire la protv.md

„Sperăm ca blocul doi al Bibliotecii Naționale, acolo unde sînt amplasate colecțiile speciale, va ramîne în gestiunea bibliotecii. Greutatea care este astăzi pe clădire, zic de numărul publicațiilor, a depășit deja norma de 2,5 ori, respectiv, noi nu putem amplasa aceste colecții în blocul central, aceasta este o încălcare a tuturor normelor de păstrare, de conservare.”, a spus Pintilei.

De-a lungul anilor aici au fost create conditiile necesare pentru a fi păstrate cele mai vechi cărți ale bibliotecii.

Menționăm, astăzi și Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova inițiază o petiție în sprijinul Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova / National Library of Moldova care este pe cale de a fi lipsită de clădirea în care este păstrată colecția de patrimoniu național scris.


Proiectul a stîrnit un val de critici în societate și din partea mai multor politicienti și personalități din țară.

5
1
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?