X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Din Odessa ar putea fi lansat un transfer special spre Aeroportul Chișinău

11 ian. 19:15   Societate
9050 0

Autoritățile regiunii Odessa vor să accelereze trecerea ucrainenilor care se îndreaptă spre Aeroportul Internațional Chișinău.

Pentru aceasta, ei intenționează să lanseze un transfer special.

Despre acest lucru a anunțat șeful administrației militare regionale din Odessa, Oleg Kiper, pe canalul său Telegram.
Potrivit acestuia, implementarea proiectului Aerotransfer a fost discutată la o întîlnire cu o delegație a reprezentanților Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Ucraina. Scopul proiectului Aerotransfer este de a grăbi trecerea ucrainenilor care se îndreaptă spre Aeroportul Internațional Chișinău.

"În cazul în care pasagerii au bilete de avion, ei vor putea utiliza transferul special care va urma de la Odessa la Aeroportul Chișinău", a spus Kiper.

El a spus că o astfel de inițiativă ar descărca punctele de control la frontieră din zona punctului de control Mayaki – Palanka - Udobnoe și ar reduce concentrația mare de autoturisme și persoane.


De asemenea, OVA se așteaptă la o reducere a încărcăturii pe drumurile din regiune de către autoturisme.

"Pentru a lansa proiectul Aerotransfer, avem nevoie de autobuze care transportă pasageri. Contăm pe asistența PNUD în această problemă", a adăugat oficialul.

În același timp, el a reamintit că Banca Europeană de Investiții a alocat deja 29 de milioane de euro pentru implementarea proiectelor PNUD în regiunea Odessa.

14
3
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?