Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Dezvăluiri de la Usatîi: "O cantitate de păcură, îngropată la Termoelectrica". Ce spune întreprinderea

20 iul. 2023,, 14:09   Societate
5707 0

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, susține că o cantitate mare de păcură ar fi fost îngropată pe teritoriul Termoelectrica în primăvara acestui an.

Într-o conferință de presă, Usatîi a publicat imagini video de pe o cameră de supraveghere a „Termoelectrica”, în care se vede un tractor care toarnă pămînt deasupra unor gropi în care pare a fi o substanță lichidă.

„Mi s-a demonstrat că în perioada martie, aprilie, mai, pe teritoriul CET - 2 Chișinău, mai întîi, mi s-au trimis niște poze, cum sînt organizate unele gropi, în care era „turnată, scursă” păcura, care ulterior era îngropată cu tractorul”, a spus Renato Usatîi.

Pe imaginile făcute publice de Usatîi nu este indicată data la care s-ar fi întîmplat asta. Politicianul nu a oferit detalii despre circumstanțele în care s-ar fi îngropat păcura și nici cantitatea exactă, însă a făcut trimitere la Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii, responsabil de sectorul energetic în perioada Guvernului Gavrilița, notează Noi.md.

Andrei Spînu a refuzat să cometeze situația, iar Termoelectrica venit cu un comunicat de presă.


"Informăm că pe parcursul sezonului de încălzire 2022-2023, inclusiv din momentul recepționării păcurii 2022, pînă astăzi, 20.07.2023, nu au avut loc deversări, îngropări, avarii în procesul tehnologic de recepționare, transvazare, stocare și utilizare a păcurii.

Filmarea respectivă poate fi de la un incident din 2015, cînd s-au scurs în sol o cantitate de păcură. În perioada din 02 decembrie 2021 și pînă în prezent nu au fost organizate gropi pentru stocarea păcurei avarieri, doar în noiembrie 2022 s-a înlăturat o fisură pe conducta de condens", se arată în comunicatul întreprinderii.

Termoelectrica mai precizează că pe perioada sezonului de încălzire în procesul tehnologic au fost utilizate 2 rezervoare de păcură, celelalte 2 rezervoare, vechi de peste 45 de ani, fiind nefuncționale.

0
5
0
6
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?