Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Desre cum un șoarece a zădărnicit un zbor și a atras atenția mondială

28 feb. 05:00   Societate
2456 0

Compania aeriană naţională din Sri Lanka a anunţat marţi că un şobolan a ţinut la sol timp de trei zile unul dintre avioanele sale Airbus.

Evenimentul a provocat întîrzierea mai multor zboruri şi a suscitat îngrijorări legate de imaginea oferită viitorilor investitori care ar trebui să salveze compania, informează digi24.ro

Rozătorul a fost reperat joi într-o aeronavă aparţinînd SriLankan Airlines, care urma să decoleze din oraşul pakistanez Lahore, compania fiind nevoită să verifice cu atenţie dacă nu cumva acesta a ros componente esenţiale ale aeronavei. Potrivit unui responsabil al companiei aeriene, avionul şi-a reluat între timp cursele, însă întîrzierea a perturbat programul, afectînd alte zboruri.

„Avionul a fost blocat la sol timp de trei zile în Colombo şi nu a putut zbura fără ca SriLankan Airlines să se asigure că şobolanul a fost găsit”, a declarat responsabilul. El a precizat că rozătorul a fost găsit mort. Compania aeriană, ale cărei pierderi acumulate se apropiau de 1,8 miliarde de dolari la sfîrşitul lunii martie a anului trecut, nu dispune de bani pentru a plăti revizia obligatorie a motoarelor, care a ţinut la sol timp de mai bine de un an trei dintre cele 23 de avioane din flota sa.

Guverne succesive nu au reuşit să vîndă SriLankan Airlines, unul dintre ele reducînd chiar, fără succes, preţul la valoarea simbolică de un dolar. Ministrul Aviaţiei, Nimal Siripala de Silva, a declarat reporterilor că şobolanul clandestin riscă să sperie „puţinii investitori” încă interesaţi.


Compania este una dintre acele întreprinderi de stat considerate o povară pentru bugetul ţării de către Fondul Monetar Internaţional, care a salvat Sri Lanka în 2023 cu un împrumut de 2,9 miliarde de dolari acordat pe o perioadă de patru ani.

2
2
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?