Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Deputații BCS vor ca barajul de la Naslavcea să fie reîntors în proprietatea statului

11 noi. 2021,, 11:44   Societate
3255 0

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cer reîntoarcerea barajului de la Naslavcea în proprietatea statului. Parlamentarii au cerut audierea premierului Natalia Gavrilița pentru a alfa dacă Guvernul întreprinde anumite măsuri în acest sens. Majoritatea PAS nu a susținut însă, inițiativa opoziției.

"În urmă cu cîteva zile, fostul premier Vlad Filat a recunoscut ilegalitatea transmiterii către Ucraina, pe cînd era șef la Guvern, a barajului de la Naslavcea. Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor solicită completarea ordinii de zi a ședinței de azi cu proiectul privind audierea premierului referitor la acțiunile întreprinse de Guvern pentru reîntoarcerea în proprietatea statului a barajului de la Naslavcea", a declarat elena Bodnarenco, deputat al BCS, președintele Comisiei parlamentare pentru mediu și dezvoltare regională, transmite Noi.md cu referire la ntv.md.

Vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, a informat plenul Parlamentului despre o situație de conflict, care recent s-a iscat dintre grănicerii moldoveni și paza de la Centrala hidroelectrică de la Novodnestrovsk.

"Autoritățile legale din Republica Moldova nu au acces în zona de frontieră. A avut loc și un conflict între serviciile de grăniceri din Republica Moldova cu paza paramilitară a complexului de la Novodnestrovsk. Lipsa poziției de către Guvernul R.Moldova poate aduce țara noastră într-o tragedie nu doar în agricultură, dar și în securitatea națională", a declarat Batrîncea.

Amintim că în 2010, guvernul moldovean a cedat controlul asupra barajului Naslavcea, care oferă acces la apa din Ucraina, cînd premierul de atunci Vlad Filat a semnat un protocol cu omologul său ucrainean, Iulia Timoșenko.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?