X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Deputata Irina Lozovan, rămîne sub control judiciar

20 feb. 12:14   Societate
2308 0

Deputata neafiliată Irina Lozovan, vizată în dosarul „Finanțarea ilegală a partidelor”, rămîne sub control judiciar. Irina Lozovan nu poate părăsi localitatea unde are domiciliu fără acordul instanței.

Lozovan spune că este nevinovată și afirmă că îi este încălcat dreptul de a-și exercita munca de deputat și de a merge la întîlniri cu electoratul.

„sîntem în ședința preliminară și atît apărarea, cît și acuzarea nu au prezentat lista probelor și de aceea considerăm necesară să fie menținută măsura preventivă”, a spus procurorul Gheorghe Caragia, anunță Noi.md cu referire la jurnaltv.md

Irina Lozovan este acuzată de acceptarea finanțării ilegale a partidelor sau a campaniilor electorale, de încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor sau ale fondurilor electorale din partea unui grup criminal. Avocatul Irinei Lozovan spune că nu sînt motive pentru ținerea clientei sale sub control judiciar.

„sînt niște motive standard, le auzit a patra sau a cincea lună, nimic nou, motivele nu sînt probate și nici fondate”, a spus avocatul Anatolie Pitel.


Pe 21 septembrie trecut, deputata neafiliată Irina Lozovan, membru al Partidului „Renaștere”, a fost reținută pentru 72 de ore, după ce a fost lipsită de imunitatea parlamentară.

Lozovan este bănuită de acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic, din partea unui grup criminal organizat și spălarea banilor săvîrșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

4
0
0
3
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?