Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Deputat: "La aeroport se iau măsuri pentru a întări siguranța"

5 iul. 2023,, 10:30   Societate
2615 0

Nivelul de risc a crescut în urma atacului de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Cel puțin așa susține deputatul PAS Dorian Istratii, care susține că în prezent, se iau măsuri pentru a întări siguranța națională.

Totodată, acesta a precizat în cazul emisiunii „Freedom” de la TV8, că Armata Națională este pregătită în orice moment pentru a apăra țara, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Nivelul de risc a crescut și se iau măsuri suplimentare pentru a întări siguranța. Orice risc se ia în baza unui criteriu de risc. Sunt reguli care se iau în diferite perioade de timp. De exemplu, cînd polițiștii sînt în stare de alertă în toată țara, ei nu trebuie să stingă sunetul la telefon și să fie pregătiți pentru diferite situații care pot apărea. Și atunci nu poți ține toți polițiștii din țara într-o stare de alertă un an și jumătate”, a declarat Istratii.

Totodată, deputatul PAS mai precizează că după acest incident siguranța s-a îmbunătățit la aeroport.

Pe de altă parte, indignat de declarații s-a arătat vicepreședintele Partidului „Puterea Oamenilor”, Mihail Stratulat, care este de părere că acest incident trebuia să sporească securitatea.


„Noi trebuia să avem incidentul ca să sporim securitatea, doar trebuie cumva de preîntîmpinat așa cazuri. De exemplu, mîine se pornesc 20 de ruși din Transnistria, ce se va întîmpla?”, a declarat Stratulat.

În replică, Istratii a precizat că: „Armata națională este pregătită de astfel de acțiuni și serviciile noastre sunt pregătite pentru astfel de acțiuni”.

0
1
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?