X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Decizie fără precedent într-o țară din Europa: ce trebuie să facă persoanele care aplică pentru cetățenie

8 dec. 2023,, 03:00   Societate
4928 0

Autoritățile dintr-o țară europeană au introdus o prevedere fără precedent pentru străinii care solicită cetățenia.

Astfel, acești solicitanți care aplică pentru cetățenie în landul Saxonia Anhalt din estul Germaniei trebuie să își declare sprijinul pentru dreptul Israelului de a exista, transmite antena3.ro

Noua legislație a fost adoptată după atacul pe scară largă lansat de gruparea islamistă Hamas în sudul Israelului, la 7 octombrie, și în contextul războiului în desfășurare în Gaza.

Decretul citat de CNN afirmă că dreptul Israelului de a exista reprezintă o "rațiune de stat" a Germaniei.

"Dobîndirea cetățeniei germane necesită un angajament față de dreptul Israelului de a exista", se precizează în document.


Solicitanții de cetățenie trebuie să confirme în scris că recunosc dreptul la existență al Israelului și condamnă orice eforturi îndreptate împotriva existenței statului Israel.

Ministrul de interne al landului Saxonia-Anhalt, Tamara Zieschang, a cerut, într-o scrisoare adresată orașelor și districtelor din land, să se examineze atent dacă există indicii de atitudini antisemite în timpul procesului de naturalizare.

Cetățenia trebuie refuzată dacă solicitanții au întreprins acțiuni care contravin ordinii libere și democratice, inclusiv infracțiuni antisemite și negarea dreptului Israelului de a exista, se arată în scrisoarea citată de ziarul german Tagesspiegel.

De la declanșarea războiului între Israel și Hamas, oficialii de la Berlin au declarat în mod repetat că securitatea statului evreu reprezintă o "rațiune de stat" a Germaniei.

"În acest moment, există un singur loc pentru Germania. Acesta este de partea Israelului. La asta ne referim cînd spunem că securitatea Israelului este rațiune de stat pentru Germania", a spus cancelarul Olaf Scholz într-un discurs adresat Bundestagului.

7
4
0
2
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?