TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

De pe marile scene ale lumii, acasă! Violistul Adrian Mustea a încîntat publicul de la Chișinău (VIDEO)

De pe marile scene ale lumii, acasă! Violistul Adrian Mustea a încîntat publicul de la Chișinău (VIDEO)

Spectacol plin de emoție, aseară la Filarmonica Națională. Violistul originar din R. Moldova, Adrian Mustea, stabilit în prezent în Munchen, a revenit acasă cu o prestație desăvîrșită, spre încîntarea publicului.

În sala Filarmonicii a răsunat Concertul pentru Violă și Orchestră de compozitorul Alfred Schnittke, interpretat în premieră la Chișinău, și Simfonia nr.5 de Piotr Ceaikovski, notează Noi.md.


Concertul a fost susținut de Orchestra Simfonică Națională a Companiei Publice „Teleradio-Moldova”, sub bagheta dirijorului și directorului artistic Gheorghe Mustea. Întrebat cum e să dirijeze o orchestră, solist fiind fiul său Adrian, maestrul a menționat că nu e prima dat cînd trece printr-o asemenea experiență.

„Sînt emoții mari din cauza că dublu trebuie sa ai grijă de orchestră, dar este o mare plăcere că Adrian este un specialist extraordinar, mă bucur că a avut această posibilitate să vină la Chișinău unde este așteptat demult de melomanii de aici. Astăzi ascultăm muzica a doi oameni geniali cum este Ceaikovski, care a reprezentat secolul al XIX-lea și Alfred Schnittke, care e reprezentantul secolului XX. Deci, este o prelungire a tradițiilor rusești. E o muzică nouă pentru spectatorii noștri, una extrem de complexă, care puțini au interpretat-o” , a relatat maestrul Mustea.

Sala Filarmonicii Naționale a devenit neîncăpătoare pentru spectatorii veniți să descopere talentul tînărului muzicianul Adrian Mustea. Cuprinși de un sentiment profund de mîndrie pentru conaționalul care ne-a dus faima în lume, publicul a aplaudat minute în șir.

„Excepțional concert. Este o onoare de a asculta așa muzică, în interpretarea unui muzician originar de la noi, dar care a ajuns departe”, a relatat o spectatoare.

Menționăm că spectacolul de ieri este parte a unui program vast de evenimente culturale dedicat marcării, în acest an, a 70 de ani de la fondarea Orchestrei „Teleradio-Moldova”. Intrarea la eveniment a fost liberă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load