Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Dan Perciun: investiții se vor face și în alte instituții educaționale

14 mai. 19:45   Societate
2394 0

„Aigurarea accesului la educație de calitate pentru toți copiii, soluționarea problemei deficitului de cadre didactice, creșterea rezultatelor școlare”, au fost printre subiectele abordate de ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun la întîlnirea cu primarii, directorii de școli și grădinițe din raionul Anenii Noi, notează Noi.md.

Dan Perciun a declarat că asigurarea accesului la educație de calitate este o prioritate dictată de rezultatele Republicii Moldova la testarea internațională PISA. Soluția propusă de MEC este „Rețeaua Școlilor Model”, care va include 35 de școli, care vor oferi posibilitate copiilor, inclusiv și celor din mediul rural, să acceseze studii de calitate.

Instituțiile incluse în rețea vor fi renovate și modernizate, acestea vor dispune de autobuze pentru transportarea elevilor. Vor exista și subvenții pentru familiile care vor decide să-și transfere copiii din instituțiile mai mici de 50 de elevi.

„Investiții se vor face și în alte instituții educaționale din țară, urmînd să fie implementate proiecte de îmbunătățire a accesului la apă și sanitație, digitalizare, renovare și dotare”, a menționat ministru.

1
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?