Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Curtea Constituțională are un nou judecător

24 noi. 2023,, 16:46   Societate
2711 0

Viorica Puica a fost aleasă judecătoare a Curții Constituționale (CC), în urma unui concurs public, desfășurat pe 24 noiembrie de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Cel de-al șaselea post de judecător al CC era vacant de 2 ani, după decesul lui Eduard Ababei, transmite Noi.md cu referire la europalibera.org.

La concurs au participat doi candidați: procurorul Sergiu Russu și judecătoarea Viorica Puica. Pe 24 noiembrie, membrii CSM au examinat dosarele candidaților și i-au admis la etapa interviului.

Audierile candidaților au avut loc în aceeași zi, cu ușile închise. Președintele interimar al CSM, Sergiu Caraman, a precizat că interviurile vor fi publicate în curînd pe site-ul consiliului.

După deliberări, care au avut loc la fel cu ușile închise, membrii CSM au trecut la votare. Pentru Viorica Puica au votat toți cei șase membri prezenți la ședință (din totalul celor nouă în funcții). Candidatura lui Sergiu Russu nu a fost supusă la vot.


„CSM a constatat că ambii candidați au fost la fel de buni în competiția respectivă. Decizia nu a fost una deloc ușoară”, a spus Sergiu Caraman și l-a invitat pe Sergiu Russu să participe la alte concursuri.

Viorica Puica a început să lucreze în calitate de judecătoare în anul 2002 la Judecătoria Chișinău, sectorul Botanica.

În mai 2023, Puica a fost transferată temporar la CSJ, împreună cu alți judecători din instanțele inferioare, pentru a debloca activitatea instanței supreme după demisia a 20 din cei 25 de magistrați.

2
0
0
2
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?