Cum se vede cimitirul ”Sfîntul Lazăr” de Paștele Blajinilor (IMAGINI DRONĂ)

3 mai. 2022,, 07:43   Societate
3802 0

Activistul civic Rodion Gavriloi a arătat cu drona cum se vede cimitirul „Sfîntul Lazăr” din Chișinău de Paștele Blajinilor. Potrivit spuselor lui, cimitirul continuă să se extindă, în unele sectoare se văd deja gropi săpate.

„Cimitirul este plin cu coroane de plastic, care dăunează naturii, dar sînt și urîte. Am observat multe morminte proaspete, de acum din martie, aprilie.

Se poate vedea clar unde cimitirul e mai vechi și unde e nou. Acolo unde deja au crescut copacii, e verde mormintele sînt mai vechi, iar aici unde încă e «pustiu» sînt morminte proaspete. De asemenea, am observat că crucile sînt diferite, nu se păstrează un stil unificat”, a comentat Rodion ceea ce a văzut, transmite diez.md.


Acesta a ținut să compare acest cimitir cu Cimitirul Militar German cu ostașii nemți decedați în cel de-al Doilea Război Mondial, care se află în vecinătate.

„Cimitir fără morminte diferențiate, fără garduri, fără coroane din plastic, fără mese și scaune pentru fiecare mormînt. Totul foarte laconic”, a concluzionat Rodion.

Cimitirul „Sfîntul Lazăr”, numit și Cimitirul Doina, are o suprafață de circa 2 milioane de metri pătrați și este unul dintre cele mai mari cimitire din Europa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?