Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1302

Cum se muncește în livezile din Moldova

12 sep. 2023,, 08:30   Societate
2846 0

Recoltarea prunelor e în plină desfășurare. Într-o livadă din satul Lozova, oamenii muncesc de dimineață pînă-n seară, adunînd fructele, care urmează a fi exportate.

Proprietarii, frații Gheorghe și Vasile Ursu, așteaptă o recoltă de aproape 400 tone de prune, în acest an, din livada lor de peste 20 de hectare. Fermierii sînt mulțumiți, dar nu pe deplin.

Afacerea familiei Ursu are mai mult de zece ani. A fost preluată de la părinți. În acest an, recolta e frumoasă, dar prețul de vînzare a prunelor este prea mic, spun oamenii, notează Noi.md cu referire la jurnaltv.

"Anul acesta este mult mai roditor decît cei precedenți. Undeva la 70-80 de procente pe hectar. E un preț foarte mic, de aceea și o recoltăm, o punem în depozitele frigorifice, sperînd că va fi un preț de 7-8 lei, mai mult, pentru că și lada e mai scumpă în acest an, prețurile la lumină au crescut. Irigăm și la frigider ne iese scump", spune Vasile Ursu, agricultor din Strășeni.

Pentru ca fructele să ajungă cum se cuvine în străinătate, familia Ursu a început să implementeze bunele practici în agricultură. Pentru ca prunele să ajungă bine la destinație, trebuie respectate unele reguli. Nicio prună stricată nu are loc în ladă.


Toată pruna merge la export în stare proaspătă. Alternative nu există, a precizat Gheorghe Ursu.

5
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?