X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Cum să nu deveniți victime ale escrocilor cînd utilizați Wi-Fi-ul public

14 apr. 2021,, 16:30   Societate
2568 0

Principala vulnerabilitate a Wi-Fi-ului public este că traficul transmis nu este întotdeauna codificat. Escrocii pot folosi acest lucru pentru a fura date personale sau informații sensibile.

Despre aceasta avertizează Karen Kazaryan, analist-șef la Asociația Rusă pentru Comunicații Electronice, care a relatat pentru radio Sputnik în ce constă pericolul rețelelor Wi-Fi publice și dacă acesta poate fi evitat.

"Modelul de bază de furnizare a serviciilor de Wi-Fi public presupune că toate datele necodificate pe care le transmiteți pot fi văzute de alți utilizatori care sînt conectați în acel moment la același spot public. Astfel, dacă datele dvs. sensibile se transmit prin intermediul unui canal necodificat, escrocul le poate intercepta cu ajutorul unor programe speciale", a explicat Karen Kazaryan.

Potrivit acestuia, vă puteți proteja activitatea într-o rețea Wi-Fi publică dacă nu veți introduce informații sensibile, de exemplu, nu veți intra în Internet banking, veți folosi aplicații cu codificarea traficului încorporată sau veți utiliza o rețea privată virtuală (VPN) pentru a ascunde de străini tot traficul de ieșire.
"Desigur, majoritatea serviciilor folosesc o conexiunea codificată, dar un anumit risc există. Se recomandă utilizarea unui VPN atunci cînd lucrați cu Wi-Fi public sau să nu introduceți informații sensibile sub nicio formă. Nu trebuie să introduceți parole, date bancare etc.", a spus Karen Kazaryan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?