X 
Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Cui aparține tirul de pe strada Cuza Vodă? Ministerul Apărării vine cu precizări

26 aug. 2022,, 11:59   Societate
3187 0

După ce, recent, pe adresa redacției Noi.md a fost expediată o informație privind presupuse nereguli în activitatea tirului de pe str. Cuza Vodă 16/5 din sectorul Botanica, Ministerul Apărării a venit cu unele clarificări la aceast subiect.

Conform scrisorii transmise de un cititor pe adresa redacției Noi.md, tirul ar fi fost vîndut unui agent economic, care a și preluat administrarea edificiului. Totodată există suspiciuni că pe această adresă mai este înregistrată o companie, alta decît cea care figurează în contractul încheiat cu Ministerul Apărării.

Într-o reacție oferită în portalului nostru, Ministerul Apărării a dezminițit aeastă informație.

Instituția a confirmat că tirul de pe str. Cuza Vodă aparține Ministerului Apărării și este gestionat de Centrul sportiv al Armatei Naționale din luna mai 2022. Acesta a fost transmis prin act de primire de la Centrul de pregătire a specialiștilor al Ministerului Apărării structurii care gestionează edificiile sportive și tirurile Armatei Naționale.

Totodată, reprezentanții instituției subliniază că Ministerul Apărării nu intenționează să înstrăineze acest edificiu, ci să-l dea în locațiune.


„Edificiul urmează totuși să fie dat în locațiune, conform prevederilor legislației în vigoare, companiei Spartan Tir SRL. Contractul de locațiune va fi semnat odată cu finalizarea lucrărilor de reparație și ajustare a tirului la cerințele de funcționare a unui astfel de edificiu (sistem antiincendiar, de iluminare etc.)”, mai precizează reprezentanții Ministerului Apărării.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?