TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

CUC va desfășura consultări la Misiunea OSCE

CUC va desfășura consultări la Misiunea OSCE

Copreşedinţii Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea Moldovei, Transnistriei şi Rusiei vor desfăşura pe 17 decembrie, la Chişinău, consultări cu participarea reprezentanţilor Ucrainei şi ai Misiunii OSCE în RM.


Surse din cadrul Biroului Politici de Reintegrare au comunicat agenţiei Infotag că decizia în cauză a fost luată în ajun, la şedinţa CUC la Bender, la care reprezentanţii Tiraspolului au refuzat iarăşi să discute propunerea de a verifica şi analiza situaţia din Zona de Securitate (ZS) după ce partea transnistreană a introdus structurile sale "de frontieră" şi le-a extins împuternicirile".


Copreşedintele CUC din partea Transnistriei, Oleg Beleakov, este de acord că "este nevoie de consultări de lucru pe o platformă neutră pentru a apropia poziţiile de problemele de care părţile sînt interesate".


În acelaşi timp, el consideră că colegii moldoveni ar trebui să renunţe la "politizarea problemei prezenţei grănicerilor transnistreni în Zona de Securitate".


În declaraţia corespunzătoare, delegaţia de la Tiraspol a calificat noua adresare a delegaţiei moldoveneşti privind grănicerii de frontieră transnistreni drept "o acuzaţie tendenţioasă şi nejustificată a părţii transnistrene de intensificare a militarizării ZS".


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load