Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Cu cît va crește solda militarilor în termen, de la 1 ianuarie 2023

21 dec. 2022,, 12:53   Societate
2519 0

Începînd cu anul viitor, militarii în termen ai Armatei Naționale vor primi 500 de lei, în loc de 150 de lei pe care îi încasau anterior. Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, majorarea soldelor pentru militarii în termen și persoanele chemate la cantonamente.

De asemenea, potrivit documentului, militarilor în termen eliberaţi din serviciu li se va achita o indemnizaţie unică în mărime de trei solde băneşti, ceea ce constituie 1500 de lei, iar dacă aceştia fac parte din rîndurile copiilor orfani sau rămaşi fără tutela părinţilor - în mărime de cinci solde băneşti (2500 de lei).

Proiectul mai stipulează că soldații în termen încorporaţi în Forțele de Menținere a Păcii din zona de securitate vor primi o soldă bănească în mărime de 600 de lei, indiferent de funcţia deţinută în contingent.

Totodată, militarilor în termen și militarilor cu termen redus, numiţi prin ordin în funcţii de conducere, li se majorează solda bănească pentru perioada de exercitare a acestor funcţii. Pentru comandanții de grupă, solda va crește cu 10%, iar pentru locţiitorii comandanților de pluton - cu 15%.


În același timp, proiectul hotărîrii prevede creșterea indemnizaţiei lunare a persoanelor chemate la cantonamente cu pînă la 500 de lei.

2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?