Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Cu ce se ocupă în pușcărie Karina Țurcan, acuzată de spionaj

29 oct. 2019,, 15:40   Societate
6311 3

Karina Țurcan, născută în Moldova, fostă membră a consiliului de administrație al companiei rusești Inter RAO, care se află de mai mult timp la Moscova, în centrul de detenție Lefortovo, fiind acuzată de spionaj, s-a adresat administrației acestei închisori cu propunerea de a i se da ceva de lucru, transmite Noi.md.

Despre această a anunțat publicația ”Moskovskii Komsomoleț”, menționînd că Karina Țurcan a spus că ar putea învăța limbi străine sau ar putea activa în calitate de traducător între prizonieri și angajați, între prizonieri și membrii Comisiei de supraveghere publică - CSP (activiștilor pentru drepturile omului le este interzisă comunicarea cu străinii în baza faptului că nu au un traducător). În același timp, conducerea invocă faptul că inculpații nu pot fi implicați în nicio muncă sau chiar să le fie dată o povară socială.

După cum se menționează în articolul MK, Karina Țurcan, continuă să fie vegetariană, ceea este incredibil de greu la închisoare, ea face gimnastică în fiecare zi, ceea ce, de asemenea, nu este ușor de făcut într-o celulă mică. De aceea și arată bine.

„Am început să desenez, vă imaginați”, spune femeia.

„Cel mai bine îmi reușește să fac portrete. Am trimis cîteva lucrări mamei împreună cu o scrisoare, dar din cauza problemelor cu corespondența, acestea nu au ajuns. Au dispărut portretele lui Einstein și Bernard Shaw. Poate că peste cîteva luni le va primi totuși”, a spus Karina Țurcan.


Acum nu se plînge pe nimic, dimpotrivă, se bucură că i s-a permis întîlniri și deja de două ori a venit un frizer din exterior, care nici măcar nu a luat bani pentru tunsoare.

„Mi-ar plăcea ca la centrul de detenție să existe un frizer, deoarece fiecare vizită a unui specialist din afară este coordonată mai multe luni și necesită mult efort”, a subliniat Karina Țurcan.

Născută în Moldova, fosta membră a consiliului de administrație al companiei ruse Inter RAO, Karina Țurcan este acuzată de faptul că în august 2004 a devenit agent al serviciilor speciale din Moldova, transmițîndu-le informații despre companiile energetice rusești. Țurcan neagă orice învinuire și numește acest dosar penal o modalitate de a o înlătura din funcție.
Anterior, presa a anunțat că Karina Țurcan a fost acuzată de spionaj în favoarea Serviciului Român de Informații Externe, care ar putea colabora cu CIA. Potrivit anchetei, ea a transmis autorităților române informații despre pregătirea de către Rusia a unor mari proiecte energetice peste hotare. Ea riscă pînă la 20 de ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?