X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

CSP s-a autosesizat în cazul presupusei implicări a unui procuror în mușamalizarea cazului de la Boldurești

22 feb. 09:36   Societate
2130 0

Primarul de Boldurești, care ar fi lovit mortal cu mașina un băiat de 14 ani ar fi fost ajutat să ascundă urmele crimei de un procuror. Astfel, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) susține că s-a autosesizat și subliniază că „orice om trebuie considerat nevinovat pînă la probarea culpabilității sale”.

„Consiliul Superior al Procurorilor consideră necesar de a se expune pe marginea informației apărute în spațiul public referitoare la presupusa implicare a unui procuror în acțiuni ce denigrează statutul procurorului, notează Noi.md cu referire la unimedia.

La data de 19.02.2024 s-a produs un incident tragic, în rezultatul căruia, spre regret, a avut de suferit un minor (soldat cu decesul acestuia).

Conform datelor apărute în spațiul public, se atrage atenția societății la faptul că un procuror, fiind în relații de rudenie cu făptuitorul, ,,ar fi fost implicat în ducerea în eroare a organelor de anchetă”.

Diverse surse operează cu informații care fac referință la implicarea ulterioară incidentului a procurorului, ceea ce afectează grav reputația acestuia, precum și imaginea instituției Procuraturii în ansamblu.


În acest context, Consiliul Superior al Procurorilor:

• atrage atenția asupra imperativului respectării mersului urmăririi penale;

• asigură persoanele interesate că sînt întreprinse toate acțiunile pentru stabilirea circumstanțelor pe caz.

Consiliul subliniază că „orice om trebuie considerat nevinovat pînă la probarea culpabilității sale”, de aceea, în lipsa elementelor probatorii, afirmațiile lansate în spațiul public se încadrează în aria presupuselor acuzații, pînă la pronunțarea unei decizii pe acest caz.

Totodată, Consiliul Superior al Procurorilor s-a autosesizat și asigură opinia publică că acționează în strictă conformitate cu prevederile legislației Republicii Moldova și în interesul cetățenilor.

CSP transmite pe această cale sincere condoleanțe familiei îndurerate”, menționează CSP într-un comunicat de presă.

7
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?