Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Creștinii sărbătoresc astăzi Intrarea Maicii Domnului în biserică

4 dec. 2023,, 08:28   Societate
3817 0

Sărbătoarea este cunoscută în popor sub numele Vovidenie, Vedenie, Ovedenie etc.

Aceasta este una dintre cele 12 sărbători împărătești, în amintirea zilei cînd, la vîrsta de trei ani, Fecioara Maria, a fost adusă la biserica din Ierusalim de către părinții săi, ca, împreună cu alte fetițe de vîrsta ei, să asculte citirea cărților sfinte.

Potrivit Evangheliei, părinții Maicii Domnului, Sfinții Ioachim și Ana, fiind lipsiti de copii, dar foarte credincioși, L-au rugat pe Dumnezeu să le dăruiască onoarea de a fi părinți, ei făgăduind că, dacă vor avea un copil, îl vor duce la templu și îl vor închina Lui. Un inger le-a vestit că vor avea o fată, pe care o vor numi Maria.

Astfel, Sfinții Ioachim și Ana nu au uitat de promisiunea făcută lui Dumnezeu și, la trei ani de la nașterea fiicii lor, au dus-o la templu.

Acolo a fost întîmpinată de marele preot Zaharia, tatal Sfîntului Ioan Botezătorul, care a dus-o în cea mai sfîntă încăpere din acest loc, în Sfînta Sfintelor, unde a stat pînă la vîrsta de 15 ani. Mai apoi ea însăși a devenit "Sfînta Sfintelor", sălaș al lui Dumnezeu-Cuvîntul.

16
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?