X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Controale la companiile din țară: În unele încă se practică munca nedeclarată

28 noi. 2023,, 15:58   Societate
1787 0

25 de companii din Republica Moldova au folosit munca nedeclarată, iar 74 de persoane au fost depistate că muncesc la negru, dintre care doi minori. Este rezultatul mai multor controale desfășurate în perioada octombrie - noiembrie, a declarat directorul adjunct al Inspectoratului de Stat al Muncii, Ion Diavor.

Munca nedeclarată persistă în special în comerț și industria Horeca, dar și în sectorul de construcții din Municipiul Chișinău, a mai spus Ion Diavor.

„Cele mai multe persoane au fost depistate în comerț și Horeca și unele instituții educaționale primare. Procentul cel mai mare de depistare a muncii nedeclarate se află totuși în orașul Chișinău, urmează Orhei, Căușeni, Nisporeni, Strășeni. În urma acțiunilor inspectoratului angajatorii s-au conformat în mare măsură, 26 de persoane au fost legalizate, dintre care 48 sunt în proces de legalizare”, a menționat Ion Diavor, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

Precizăm că, astăzi, ministrul de resort, Alexei Buzu, l-a prezentat pe noul director al Inspectoratului de Stat al Muncii, Cătălin Țacu, colaboratorilor acestei instituții. Candidatura acestuia a fost aprobată în ședința Guvernului de săptămîna trecută.

Amintim că postul de director al Inspectoratului de Stat al Muncii are statut de demnitate publică, după ce Parlamentul a votat în lectură finală un proiect de lege în acest sens.

0
0
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?