X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Consiliul Audiovizualului a amendat mai multe posturi radio și TV

2 dec. 2023,, 11:13   Societate
2446 1

Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat cu circa 460 de mii de lei posturi de radio și televiziune din Moldova, pentru modul în care au reflectat campania electorală pentru alegerile locale din această toamnă.

Cel puțin asta reiese din raportul de bilanț prezentat și aprobat de CA în urma monitorizărilor efectuate în această perioadă, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

CA informează că, pentru prima dată, au fost supuse monitorizării toate serviciile media TV și radio ale căror declarații privind reflectarea alegerilor au fost aprobate de CA.

„Pe durata campaniei, pentru încălcările atestate autoritatea de reglementare a aplicat 35 de avertizări publice și 55 de amenzi în sumă de 459 000 de lei” – anunță CA.

Potrivit sursei, o parte din furnizorii de servicii media nu au respectat în totalitate Declarațiile privind reflectarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie, în timp ce unele servicii media nu au reflectat campania electorală, deși au declarat că o vor face.


CA a constatat, totodată, că șase posturi TV au reflectat campania electorală, chiar dacă au notificat Consiliul că nu vor participa la reflectarea acesteia.

Potrivit sursei citate, în zilele tăcerii: 4 – 5 noiembrie și 18-19 noiembrie, posturile TV monitorizate nu au admis agitație electorală.

Printre furnizorii de servicii TV naționali generaliști sau de știri monitorizați de CA se regăsesc: Moldova 1, Cinema 1, Canal Regional Jurnal TV, ITV, Exclusiv TV, N4, PRO TV Chișinău, Orizont TV, rLive TV, TVR Moldova, TV8, TVC 21, Găgăuzia TV, Vocea Basarabiei TV, Bugeac FM, Radio Moldova și Radio Orhei FM.

1
0
0
2
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?