Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Compania ”Teleradio-Moldova”, întoarsă sub control parlamentar

4 noi. 2021,, 12:46   Societate
2148 2

Compania ”Teleradio Moldova” a fost întoarsă sub control parlamentar.

În cadrul ședinței plenare de astăzi, un proiect de lege privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale a fost aprobat, în lectură finală, cu votul a 56 de deputați.

Obiectivul primordial al acestei proiect de lege este de a responsabiliza furnizorul public național, Compania ”Teleradio-Moldova”, spun autorii.

Documentul prevede întoarcerea sub control parlamentar a furnizorului public național de servicii media. Asta în condițiile în care, pînă în anul 2019, Compania ”Teleradio-Moldova” a fost întotdeauna sub controlul Legislativului.

O altă prevedere a proiectului de lege este revizuirea mecanismului de constituire a componenței Consiliului de supraveghere al furnizorului public național de servicii media și a Consiliului Audiovizualului (CA), pentru a institui o claritate și o reprezentare proporțională în procesul de desemnare a candidaților la funcția de membru în aceste consilii.


Totodată, proiectul de lege stipulează că membrii CA să fie demiși, în cazul respingerii de către Parlament a raportului anual de activitate.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?