X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Comisia Vetting anunță cine sînt cei șapte subiecți față de care nu au fost identificate dubii de integritate

23 feb. 13:48   Societate
1807 0

Comisia Vetting a trimis notificări cu privire la audieri către șapte subiecți aflați în proces de evaluare, față de care nu au fost identificate dubii de integritate.

Printre aceștia sînt judecătorii Diana Stănilă (Curtea de Apel Bălți), Stela Procopciuc (Curtea de Apel Bălți), Stella Bleșceaga (Judecătoria Chișinău), Adrian Cerbu (Judecătoria Criuleni) și Ion Munteanu (Procuror General Interimar), evaluați în calitate de candidați la funcția de judector la Curtea Supremă de Justiție în baza Legii 65/2023. Totodată, Comisia nu a identificat dubii în privința candidatului la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor al CSM, judecătorul Dumitru Racoviță (Judecătoria Ungheni), și candidatei la CSM, Tatiana Tabuncic (Membră a Consiliului de Integritate, Profesor în cadrul facultății de drept USM). Ultimii doi sînt evaluați în baza criteriilor stabilite în Legea 26/2022 privind unele măsuri aferente selecției candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.

Prin urmare, după analizarea informației acumulate, Comisia nu a identificat dubii care să necesite discuții în cadrul unei audieri conform articolului 12 din Legea nr. 26/2022 în privința a doi subiecți și conform articolului 15 din Legea nr. 65/2023, în privința a cinci subiecți. Cu toate acestea, candidații au fost invitați să participe online la o audiere, cu înregistrare video, care va fi ulterior disponibilă pe pagina web a Comisiei www.vettingmd.eu.

Subiecții notificați au opțiunea de a participa sau de a nu participa la audieri. De asemenea, în cazul neparticipării, se solicită confirmarea corectitudinii și valabilității informațiilor furnizate în declarații, chestionarul de etică și răspunsurile ulterioare.

Comisia Vetting a programat audierea online, care va avea loc în regim de video conferință, pentru data de 4 martie 2024.

2
1
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?