X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4048

CNAM, despre veniturile în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală

5 mar. 16:00   Societate
1905 0

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a acumulat, în primele două luni ale anului 2024, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) venituri de aproape 1 miliard 365 de milioane de lei.

Acumulările respective au fost în creştere cu cca 174 de milioane sau cu 14,6% faţă de perioada similară a anului 2023, noteaza Noi.md.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au fost de peste 100 de milioane de lei, în creștere cu 1,9 milioane comparativ cu primele două luni ale anului trecut.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au constituit 34 de milioane de lei.

Totodată, în perioada ianuarie-februarie, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de peste 2 miliarde 355 de milioane de lei, bani transferaţi în cea mai mare parte prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi.


Suma virată pentru serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale compensate, oferite în primele două luni ale anului, este cu peste 365 de milioane de lei mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?