X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Compensarea medicamentelor: Ce liste va aproba CNAM pentru următorii doi ani

25 iun. 20:00   Societate
2943 0

Lista maladiilor prioritare pentru care urmează a fi depuse, în perioada 2024-2026, dosare ale medicamentelor spre compensare din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală a fost aprobată printr-un ordin comun al Ministerului Sănătății și al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), notează Noi.md.

Această listă include mai multe boli, printre care cele cardiovasculare, oncologice, hematologice, gastrointestinale, ale sistemului nervos etc.

De asemenea, a fost aprobată și o listă a dispozitivelor medicale pentru compensare în perioada sus-menționată, printre acestea fiind dispozitive medicale pentru determinarea glicemiei, pentru administrarea insulinei, dispozitivele medicale necesare în îngrijiri paliative etc.

Secretariatul Consiliului pentru medicamente și dispozitive medicale compensate va evalua în mod prioritar cererile depuse pentru includerea în lista preparatelor compensate, inclusiv pentru produsele cu o cost-eficacitate mai mare comparativ cu medicamentele de alternativă din lista denumirilor comune internaționale de medicamente compensate, și în baza listei medicamentelor esențiale conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав