X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Cîți bani a investit Moldovagaz în extinderea rețelei în 2023

8 apr. 22:00   Societate
2163 0

Volumul total al lucrărilor, incluse în Programul investițional al SA „Moldovagaz” pentru anul 2023, a fost executat în proporție de 95,8% din cele planificate, și este estimat la 231,4 milioane lei (inclusiv TVA).

Despre acest lucru a anunțat președintele Consiliului de Administrație al SA "Moldovagaz", Vadim Ceban.

El a menționat că în cazul a 12 întreprinderi de distribuție a gazelor, care fac parte din grupul de companii al celui mai mare furnizor de gaze naturale din țară, cifra investițiilor realizate a constituit 99,2% față de cele planificate.

La capitolul „Dezvoltarea (extinderea) rețelelor de distribuție a gazelor” s-au construit 92,5 kilometri de conducte de gaze de presiune medie și joasă în 51 de localități ale țării, cu potențialul de racordare a cel puțin 1 700 de consumatori (gospodării) noi. În plus, au fost pozați circa 10 kilometri de gazoduct interrural de presiune înaltă, inclusiv tronsonul Strășeni-Vorniceni (1,7 kilometri), precum și în apropierea satului Cosăuți din raionul Soroca (7,97 kilometri).

În cazul capitolului „Construcții noi” au fost montați 4,32 kilometri de conducte de gaze, inclusiv cele de inelare și looping, sînt instalate 66 de puncte reglare-măsurare de tip dulap, precum și 5 noduri de evidență a gazelor naturale. În plus, au fost efectuate lucrări pe capitolele „Reconstrucție și modernizare”, „Reechipare tehnică” și alte domenii, în cadrul cărora au fost reutilate sau montate zeci de puncte de reglare-măsurare noi, sisteme de telemetrie și stații de protecție catodică, precum și au fost achiziționate autovehicule specializate, calculatoare și alte echipamente.


În cazul întreprinderii de transport gaze „Moldovatransgaz”, volumul investițiilor realizate a constituit 89,6% din plan.

1
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?