X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Cum decurge procesul de gazificare a localităților din Moldova

9 noi. 2023,, 11:45   Societate
2683 0

Peste 10 kilometri de gazoduct nou de presiune medie și joasă au fost amplasați în raioanele Cimișlia și Leova, deservite de întreprinderea „Cimișlia-gaz”, în cadrul programului de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor pentru anul curent.

După cum a anunțat compania Moldovagaz, ca rezultat, această va permite racordarea la rețea a cel puțin 170 de gospodării în viitorul apropiat. Astfel, în raionul Cimișlia în satul Ciucur-Mingir au fost construite 19 ieșiri de gaze naturale (puncte de conectare), în localitatea Sagaidac numărul acestora a ajuns la 33, iar în satul Albina - 21.

În cazul raionului Leova, lucrările au fost efectuate în 4 localități, și anume Hănăsenii Noi, Iargara, Vozniseni și Troian. În cazul acestor sate, numărul de racordări noi va constituie 31, 28, 11 și, respectiv, 29. În mai multe gospodări au fost deja construite rețele interne de gaze, și a demarat perfectarea actelor pentru consumatorii noi.

Per total pe țară în 2023 se vor poza cca 99,3 kilometri de gazoduct, iar lucrările sînt efectuate în 49 de localități. Numărul consumatorilor noi prognozați va constitui, la primă etapa, cca 1730, cu posibilitatea să fie dublat în perioadă următoare.
Grupul de companii „Moldovagaz” include întreprinderile de distribuție de gaze „Chișinău-gaz”, „Bălți-gaz”, „Ialoveni-gaz”, „Orhei-gaz”, „Ungheni-gaz”, „Cimișlia-gaz”, „Cahul-gaz”, „Gagauz-gaz”, „Taraclia-gaz” , „Stefan-Vodă gaz”, „Florești-gaz”, „Edineț-gaz”, deservind peste 770 mii de consumatori finali.

0
0
2
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?