Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1303

Cîte cereri de schimbare a furnizorului de gaze a recepționat Moldovagaz SA

1 dec. 2023,, 11:15   Societate
3943 0

Moldovagaz nu are nici posibilități fizice, nici juridice de a "bloca la frontieră" aprovizionarea Moldovei cu gaze naturale de către furnizorii alternativi.

Despre acest lucru a declarat pe canalul său Telegram, președintele Consiliului de Administrație al "Moldovagaz SA, Vadim Ceban, menționînd că activitatea a zeci de alți jucători de pe piața gazelor naturale confirmă acest lucru.

Potrivit lui, companiile regionale de distribuție a gazelor naturale ale grupului Moldovagaz au primit un pachet de documente din partea unui furnizor independent, necesar pentru distribuția gazelor naturale în zonele geografice menționate.

Informațiile primite nu corespundeau listei de documente necesare pentru încheierea unui contract standard de distribuție, din această cauză procesul de schimbare a furnizorului nu a fost încă inițiat, iar documentația a fost returnată pentru revizuire. Conform legislației, această procedură durează pînă la 20 de zile, ținînd cont de toate cerințele și condițiile.

"În prezent, la SA "Moldovagaz" a parvenit o singură cerere de schimbare a furnizorului de gaze naturale, care corespunde tuturor normelor, din partea administratorului companiei furnizoare", a declarat Vadim Ceban.

5
5
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?