Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Cîștigătorii Concursului Național de Științe și Inginerie au fost premiați

19 feb. 17:15   Societate
1862 0

Învingătorii Concursului Național de Științe și inginerie 2024 au fost premiați în cadrul unui eveniment festiv. Concursul a avut loc în perioada 16-18 februarie și a întrunit circa 160 de elevi din toată țara.

La ediția din acest an a concursului, au fost înscrise 99 de proiecte elaborate de 159 de elevi, ghidați de 73 de profesori, notează Noi.md.

Din numărul total de proiecte, 41 au fost înscrise la categoria „Științe și Matematică”, 41 - la categoria „Științe Aplicate” și 17 - la categoria „Tehnologia Informației”.

Criteriile de evaluare pentru proiectele participante au fost: aplicabilitatea, creativitatea, abordarea științifică, complexitatea studiului, actualitatea temei, claritatea prezentării.

Ținînd cont de aceste criterii, Comisia de jurizare a desemnat 27 de proiecte pentru a fi premiate la etapa națională și a propus înaintarea a două dintre acestea pentru participare la etapa internațională a concursului.

Premianții etapei naționale a Concursului sînt elevi ai instituțiilor de învățămînt din raioanele/municipiile: Bălţi, Cahul, Chişinău, Glodeni, Hîncești, Ialoveni, Sîngerei, Ungheni și UTA Găgăuzia.

2
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?