X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Cine a primit echipamentul agricol acordat de Lukașenko Moldovei

24 apr. 2018,, 17:41   Societate
5715 3

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, le-a înmînat primarilor mai multor orașe și sate din țară de la cîte o autospecială donate de Alexandr Lukașenko, președintele Belarusului, relatează Noi.md.

Primarii i-au mulțumit pentru darul oferit și au menționat că tehnica respectivă le va fi de mare ajutor la realizarea lucrărilor necesare în gospodăria comunală, în special, la salubrizarea și deszăpezirea străzilor orașelor.

„Trebuie să urmăm exemplul Republicii Belarus, astfel ca Republica Moldova să fie la fel de curată”, a menționat președintele țării.


Amintim că Alexandr Lukașenko a efectuat o vizită în țara noastră la inițiativa lui Igor Dodon în perioada 18-19 aprilie, în cadrul căreia a donat cinci tractoare şi două autospeciale pentru localităţile din Republica Moldova.

Dodon a oferit cheile de la cîte un tractor donat de Lukașenko primarilor din localitățile Pocrovca, (raionul Dondușeni), Văratic (raionul Rîșcani) și orașul Vadul-lui-Vodă.


Primarii au exprimat recunoștință și au menționat că aveau stringentă necesitate de aceste tractoare, pe care le vor utiliza la serviciile gospodăriei comunale ale localităților – evacuarea deșeurilor, întreținerea și repararea drumurilor, deszăpezirea străzilor ș.a.

Șeful statului a menționat că tractoarele belaruse sînt bine cunoscute în întreaga lume, 2/3 din toate tractoarele din Republica Moldova fiind de la Uzina de Tractoare din Minsk. De exemplu, doar în localitatea Pocrovca, sînt 120 de tractoare fabricate de acest producător.

„Voi depune efort pentru stabilirea unor relații atît de colaborare, cît și de prietenie, cu diverse state din Est și din Vest, în beneficiul poporului și al țării noastre”, a declarat președintele țării.

Igor Dodon a adus în mod repetat sincere mulțumiri președintelui Republicii Belarus pentru lotul de tehnică oferit Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?